Microneedling

Najnoviji blogovi
Društvene mreže
Imate li pitanja?

Kontaktirati me možete na:

Microneedling ili DERMAPEN – tretman mikroiglicama je nekirurška metoda za uklanjanje bora, ožiljaka i regeneraciju kože.

Ovim postupkom stvaramo mikro ubode na koži te na taj način potičemo prirodni proces obnavljanja kože, odnosno potičemo kožu da stvara kolagen koji doprinosi mladenačkom izgledu kože i održava njenu elastičnost i glatkoću.

Ovaj inovativni tretman pokazao se vrlo učinkovitim i sigurnim, a zbog vertikalnog uboda mikroiglica mogu se dosegnuti i teže dostupna mjesta kao što je područje oko očiju, usana i nosa.

Microneedling tretman vrši mikrooštećenje kože koje mi vidimo u obliku crvenila koje traje do nekoliko sati te na taj način stimulira proizvodnju kolagena i elastina.


Upravo tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje.

Koža nakon tretmana bude elastičnija, svježije izgleda te se znatno popravi kvaliteta kože uz uklanjanje umornog izgleda lica.

ČESTA PITANJA

Kako izgleda tertman mikroiglicama?

Tretman se obavlja posebnim aparatom koji na vrhu ima jednokratne nastavke sa iglicama, a kojim se rade mali ubodi na koži. Na kožu se apliciraju odgovarajući serumi i kokteli koji sadrže hranjive sastojke. Ubodi pomažu koži da apsorbira te sastojke te potiču sintezu kolagena.

Koliko je tretmana potrebno?

Broj tretmana se određuje individualno. Najčešće je potrebno 4 – 6 tretmana koji se rade u razmaku od 2 – 4 tjedna.

Da li je tretman bolan?

Tretman je djelomično bolan, a moguća je aplikacija lokalnog anestetika prije tretmana.

Tko su kandidati za Micronedling?

Ovaj tretman preporučamo svima koji žele ublažiti i smanjiti bore, ožiljke i zategnuti kožu.

Koji je postupak tretmana?

Prije tretmana preporučamo besplatnu analizu lica kako bi se moglo pratiti stanje i promjene na koži. Terapeut odlučuje koji aktivni sastojci su najidealniji za tretiranje problematike kože. Slijedi čišćenje i eksfolijacija, stavljanje antiseptika, potom se otvara novi nastavak sa iglicama. Aktivni sastojci se stavljaju na kožu. Nakon tretmana stavljamo posebnu masku koja smiruje kožu. Nakon tretmana terapeut objašnjava postupak kućne njege.

Što se može očekivati nakon tretmana?

Revitalizirana koža sa hranjivim sastojcima i vitaminima, smanjene bore, ublaženi ožiljci, zategnuta i pomlađena koža.

tretman